Rob Noordzij als enige Nederlandse sporter naar Pools talentontwikkelingskamp

Geplaatst op 15 februari 2017

Ervaren biatleet en triatleet Rob Noordzij gaat als enige Nederlandse sporter naar het Agitos-talentontwikkelingskamp voor crosscountry en biatlon in Polen. “Ik ben al jaren actief op internationaal niveau in de triatlon en krijg nu de kans mezelf op hoog niveau verder te ontwikkelen in de langlaufsport. Dat is een ontzettend leerzame nieuwe uitdaging”, aldus Rob.

Agitos-talentontwikkelingskamp

Tijdens het trainingskamp van 20 tot en met 27 februari zullen 30 topsporters uit vijf verschillende landen trainen. Voor de meeste deelnemers is het onderdeel van de voorbereiding op de Paralympische Spelen, maar er zijn daarnaast ook sporters actief met minder ervaring, waaronder Rob. “Ik verwacht dat ik in Polen kan verbeteren waar ik al goed in ben en met een rugzak ervaring terug naar Nederland zal keren. Hiermee kan ik de uitdagingen aangaan tijdens internationale wedstrijden.” Daarnaast zal Rob ook de kennis, methodes en tactieken die worden ingezet om de sporters naar een hoger niveau te tillen meenemen naar Nederland. “Die kennis kunnen we in Nederland erg goed gebruiken.”

Rob verloor 14 jaar geleden door een zwembadongeluk bijna al zijn kracht uit zijn rechterarm, hand en pols. Hij liet zich niet uit het veld slaan en is al jaren op internationaal niveau actief in de aangepaste biatlon, winter- en zomertriatlon en gaat nu op 58-jarige leeftijd een nieuwe internationale uitdaging aan binnen de langlaufsport.

TIPWil jij jezelf ook ontwikkelen binnen de aangepaste wintersporten? Klik hier voor meer informatie!

Blijf op de hoogte

Benieuwd hoe het er aan toe gaat tijdens het trainingskamp? Blijf op de hoogte via de volgende kanalen: