Spannende Dutch Cup Big Air bij Skidôme Rucphen

Geplaatst op 18 april 2017

Terwijl half Nederland aan de paasbrunch zat, vond in het Brabantse Rucphen afgelopen zondag de achtste wedstrijd in de Dutch Cup-serie van dit seizoen plaats. Ruim dertig freestyle ski- en snowboardtalenten kwamen bij Skidôme in actie op het onderdeel big air.

Freeskiërs

Bij de Senior Men wist de talentvolle skiër Lucas Laudy de concurrentie achter zich te houden met een 720 tail. Net als tijdens de vorige Dutch Cup in SnowPlanet pakte Laudy (78,50) het goud. Toch maakte runner-up Pim ter Horst het de jury behoorlijk lastig. De skiër ging in de tweede run vol gas en slaagde er eveneens in een 720 tail te landen. Na kort juryberaad werd Ter Horst beloond met 77,50 punten, nét niet genoeg om Laudy te verslaan. Storm Weultjes verdiende 50 punten met zijn 360 en pakte daarmee de derde plaats.

Bij de Youth Men veroverde Jamie Koster (77,50) het goud met een mooie 360 safety in zijn tweede run. Tim Meijers deed in diezelfde run een poging Jamie van de troon te stoten. Zijn straight air was niet genoeg; hij ging er vandoor met het zilver (17,50).

Snowboarders

Bij de Senior Men was het Robin Kerstens die de derde plek opeiste met een frontside 720 shifty, die ‘m 75 punten opleverde. Tien punten daarboven eindigde Stan de Rooij, die met een backside 720 nose het zilver pakte. Grote winnaar van de dag van Joey van de Noort, die maar liefst 88,50 punten toegewezen kreeg van de jury dankzij zijn backside 720 melon.

In de categorie Rookie Men bereikte Shred Masters-lid Stan Pauli afgelopen zondag de hoogste trede van het podium. Zijn backside 360 mute resulteerde in 70 punten, waardoor hij de andere aanwezige rookies achter zich liet. Bart Poll behaalde met zijn backflip crail de tweede plaats (65,00), Thom Vogel pakte met een frontside 360 indy het brons (57,50). De onbetwiste winnares bij de meiden in deze categorie was Evy Poppe. Haalde zij in haar eerste run al een monsterscore van 90 punten, in de tweede run deed ze er nog een schepje bovenop. Voor haar frontside 540 melon werd Evy beloond met 92 punten én de gouden medaille. De zilveren plak ging naar Romy van Vreden (77,50), die de jury een frontside 360 indy liet zien. Als derde eindigde Sam van Lieshout (70,00) met een nette frontside 180.

Bij de jongste snowboarders was het snel duidelijk wie er als winnaar naar huis zou gaan. Sam Vermaat werd voor zijn frontside 720 melon beloond met maar liefst 100 punten! Elco van Kapel eindigde op de tweede plaats (75,00) met een backside 360 en Dinand Last werd derde (74,00) dankzij zijn cab 180.

Volgende Dutch Cup

Op verschillende indoorbanen in Nederland nemen ski- en snowboardtalenten het tijdens de Dutch Cup-westrijden tegen elkaar op om te bepalen wie zichzelf dit seizoen de beste freestyler van Nederland mag noemen. Naast de winnaars per wedstrijd, wordt er ook een overall-klassement bijgehouden. De overall-winnaars worden direct na de Dutch Cup finals op 20 en 21 mei in SnowWorld Landgraaf bekend gemaakt.

De volgende Dutch Cup vindt plaats op zondag 7 mei 2017. Bij Skidôme in het Zeeuwse Terneuzen wordt er gestreden op het onderdeel slopestyle. Wil je ook meedoen? Geef je dan nu op!

Bekijk hier de volledige uitslagen van de Dutch Cup big air.
Een uitgebreide reportage van deze wedstrijd lees je op Snowchamps.nl.

BRON & FOTO’S: Snowchamps