Dutch Cup slopestyle in Skidôme Terneuzen groot succes

Geplaatst op 08 mei 2017

Op zondag 7 mei 2017 kwamen de beste freestyle snowboarders en skiërs van Nederland samen in Skidôme Terneuzen voor de negende Dutch Cup-wedstrijd van het seizoen 2016/2017. Maar liefst 45 deelnemers daagden elkaar uit op de slopestyle course en haalden hun beste tricks uit de kast. De wedstrijd was weer een ware show om naar te kijken en een groot succes.

De slopestyle set-up

De verzorgde en perfect geshapete set-up bestond uit twee lijnen. Bij de gevorderde linkerlijn (vanaf beneden gezien) konden freestylers over de down rail, double kinked rail en grote kicker heen. Aan de rechterzijde stond een down box, rainbow rail en een kleine kicker. De snowboarders en skiërs mochten zelf kiezen welke lijn ze wilden trotseren.

Snowboard

De snowboarders strooiden zoals gewoonlijk weer met tricks en werden door de juryleden (Sadiq van Overbeek en Guido Lux) rijkelijk beloond met punten. Stan de Rooij (senior men), Stan Pauli (rookie men), Sam Vermaat (youth men), Melanie Versprille (senior women) en Demy Janssen (rookie women) waren in hun categorieën de besten en kregen van de jury de hoogste score.

Foto: Senior men

Stan de Rooij (senior men) mocht op deze dag extra trots zijn: hij versloeg met een verschil van vijf punten de nummer twee, Joey van de Noort, en werd eerste in de categorie met de meeste deelnemers. Hij landde een cab 270 on op de downrail, gap to cab 180 on bij de double kink en een backside 720 op de kicker en verdiende daarmee een spectaculair aantal punten: 92.50!

Foto: Rookie men

Tijdens de eerste run was de uitslag bij de rookie men eigenlijk al bekend. Stan Pauli (rookie men) werd beloond met een score van 85 punten voor zijn cab 180 on, backside boardslide door de hele double kink en backside 360 met een double grab over de grote schans.

Foto: Youth men

Sam Vermaat (youth men) houdt het hele jaar al de hoogste podiumplek warm en ook ditmaal gaat hij er weer vandoor met de gouden medaille. De jonge snowboarder kreeg 90 punten voor zijn frontside boardslide op de downrail, gap to frontside lipslide over de double kinked rail en backside 540 over de schans.

Melanie Versprille (senior women) ging voor de eerste plek en dat lukte haar. Ze kreeg met een backside 50/50 over de rail, een 50/50 op de double kinked rail en een straight air op de kleine schans 70 punten van de jury. Hiermee had ze vijf punten meer dan Nienke Poll, die de zilveren medaille kreeg.

Foto: Rookie women

Demy Janssen (rookie women) liet meerdere cleane 50/50’s zien en een stijlvolle frontside 180 over de grote schans, wat haar maar liefst 81 punten opleverde. Zij versloeg hiermee Evy Poppe die met 77,5 punten op de tweede plek eindigde.

Ski

Foto: Senior men

Bij de freestyle skiërs waren het Onno Hoek (senior men) en Luca Schils (youth men) die met de gouden medailles richting huis gingen. Onno versloeg de nummer twee (Lucas Laudy) met maar liefst 10 punten, wat hem 92,50 opleverde. Dit prachtige resultaat behaalde hij met een skislide switch up 270 out op de rail, een skislide op de double kink en een 720 op de grote schans. Luca liet het volgende zien aan de jury: een backside lipslide op de rail, skislide over de double kink en een 360 over de grote schans. Hiermee verdiende hij 80 punten.

Volgende week

Volgend weekend vindt de laatste wedstrijd voor de Dutch Cup-finale plaats op 13 mei in SnowWorld Zoetermeer. De finale vindt op 20 en 21 mei in SnowWorld Landgraaf plaats. Dit is wederom een slopestyle wedstrijd en wordt mede-georganiseerd door Sean Taylor Events. Doe je ook mee? Vergeet je niet in te schrijven!

Resultaten: de complete resultaten van de Dutch Cup slopestyle-wedstrijd vind je hier.

Foto’s: Voor meer foto’s ga je naar Snowchamps.nl