Dutch Cup-finales powered by Nederlandse Loterij zorgen voor spannend slotspektakel

Geplaatst op 22 mei 2017

De Dutch Cup-finales powered by Nederlandse Loterij hebben dit weekeinde (20 en 21 mei 2017) voor spektakel gezorgd in SnowWorld Landgraaf. Freestyle snowboarders en skiërs gingen met elkaar de strijd aan om de overall-titels in deze Nederlandse wedstrijdenserie. Het Dutch Cup-seizoen 2016-2017 kwam daarmee ten einde en op zondagmiddag werden de overall-winnaars van het gehele seizoen bekendgemaakt.

TIPTip Volgend seizoen gaat de Dutch Cup-serie opnieuw van start. Meedoen? Kijk op wintersport.nl/dutchcup voor meer informatie.

Spannende strijd tijdens slopestyle-finale rookie women

Voor de rookie women in de top 3 (Melissa Peperkamp, Evy Poppe en Romy van Vreden) was het voor het weekend nog spannend wie er uiteindelijk met de overall-titel vandoor zou gaan. Voordat de slopestyle-finale losbarstte, hadden de drie snowboardtalenten namelijk ieder 250 punten en stonden zij op dezelfde plaats in de overall ranking. Gedurende het seizoen geeft de Dutch Cup winnaars elk 50 punten voor de overall ranking per wedstrijd, wanneer er minder dan 8 deelnemers in een categorie zitten en 100 punten wanneer er 8 of meer deelnemers meedoen.

Op zaterdag stonden 9 dames aan de start en was het uiteindelijk Peperkamp uit IJsselstein die ervandoor ging met de 100 punten en de overall eerste plaats. Peperkamp landde volgens jurylid Sadiq van Overbeek op de schansen een cab 180 (halve rotatie om de as) en een frontside 540 (1,5 rotatie om de as) met een tail grab. Vervolgens liet ze op de rails het volgende zien: op de eerste rail een frontside lip slide, op de tweede rail een 50/50 frontside 360 out (1 rotatie om de as) en op de derde rail een frontside lip slide to fakie.

“Ondanks dat ik op zondag niet bij de big air-finale kon zijn, was ik aangenaam verrast om te horen dat ik de overall-titel toch op mijn naam heb kunnen zetten”, aldus Peperkamp.

Joey van de Noort maakt indruk tijdens de big air-finale

Ook tijdens de big air-finale van zondag werd er flink gepresteerd. Vooral Joey van de Noort uit Numansdorp (snowboard senior men) die deel uitmaakt van het snowboard Rookie Team van de Nederlandse Ski Vereniging maakte veel indruk met een stijlvolle backside cork 900 (2,5 rotaties om de as). Doordat hij al snel een indrukwekkende trick had geland, motiveerde het anderen om ook moeilijke tricks te proberen. Fynn Koenen probeerde een 1080 (3 rotaties om de as), maar werd uiteindelijk tweede met een frontside 720 (2 rotaties om de as) met indy grab.

Overall Dutch Cup-titels

Nadat alle medailles waren verdeeld, gingen snowboarders Casper Holtzapfel (senior men), Stan Pauli (rookie men), Sam Vermaat (youth men), Nienke Poll (senior women) en Melissa Peperkamp (rookie women) met de overall-zeges aan de haal. Bij de skiërs zegevierde Lucas Laudy (senior men): “Ik ben ontzettend blij met mijn Dutch Cup-prestaties en vind het geweldig om met de overall-titel naar huis te gaan. Volgend jaar ga ik weer superhard mijn best doen!” Ook freestyle skiërs Isabelle Hanssen (senior women) en Jamie Koster (youth men) ontvingen gouden medailles.

Foto: Snowchamps.nl