Dutch Cup slopestyle: eerste editie ‘The Masters’

Geplaatst op 27 september 2017

Vorige week was de kick-off van de 2017/2018 Dutch Cup-serie en meteen het weekend erna vond op 23 september de tweede wedstrijd plaats. Afgelopen zaterdag verzamelden maar liefst 44 freestyle skiërs en snowboarders in SnowPlanet in Velzen-Zuid om het tegen elkaar op te nemen op het onderdeel slopestyle. Er waren zowel nieuwe gezichten als gevestigde namen aanwezig tijdens deze eerste editie van ‘The Masters’-wedstrijd, georganiseerd door Sean Taylor van Sean Taylor Events.

Slopestyle

Het park van SnowPlanet lag er keurig bij en de shapers hadden gezorgd voor een divers parcours. Het originele plan was omde slopestyle in één run te rijden. Helaas kwamen de deelnemers snelheid te kort voor de kicker en werd er alsnog gekozen voor drie runs. Tijdens de eerste run gingen de freestylers over de kicker en tijdens de tweede run werden de boxen en rails gepakt. Na de twee runs kregen deelnemers vijftien minuten ‘jamsessie’-tijd om de voorgaande runs te verbeteren. Ze kregen echter niet hun scores te horen en moesten zodoende zelf bepalen welke tricks ze graag wilden verbeteren.

Slopestyle Masters: een groot feest

Sean, de organisator van ‘The Masters’-wedstrijden, trekt altijd volle zalen en organiseert leuke prijzen voor de winnaars. Zo konden deelnemers die op het podium belandden rekenen op beloningen van DC Shoes, Atomic en Salomon. Ook waren de DJ’s van Vinger.nl aanwezig om er een echt feest van de maken.

Ga voor een compleet overzicht van de uitslagen naar de OWR-pagina.

Foto: Sean Taylor Events