Menu

Blessure blokkeert weg naar Olympische Spelen voor Babs Barnhoorn

Geplaatst op 10 oktober 2017

Babs Barnhoorn kan deelname aan de Olympische Spelen van PyeongChang wel vergeten. De freestyle snowboardster liep vorige week tijdens trainingen in het Zwitserse Saas-Fee een gescheurde kruisband op. De 20-jarige atlete zal onder het mes moeten en zal zeker zes en misschien wel negen maanden moeten revalideren. “Het is natuurlijk nooit een goed moment om zo’n blessure op te lopen, maar uitgerekend nu …” 

En om nu te zeggen dat ze een extreem moeilijke sprong maakte. “Nee, niet echt”, verklaart Barnhoorn. “Het gebeurde op de laatste van drie schansen. Ik landde vrij diep, maar dat gebeurt me wel vaker. Het is nooit een probleem geweest, maar op de een of andere manier kon mijn knie het dit keer niet opvangen.” Dat de snowboardster ervan baalt, is een understatement. “Je kunt het domme pech noemen, maar eigenlijk is er maar één woord voor!”

Coach Frank van der Putten heeft het, coachend van de bovenkant van de piste, niet exact zien gebeuren, maar kan zich wel een voorstelling maken. “Babs reed de mediumlijn en kwam iets te ver terecht. We trainen hier regelmatig op om de klap bij te hoge snelheid of te ver landen op te vangen, maar op een gegeven moment vindt een knie het genoeg. Zoals nu. Het gebeurt soms en komt op elk niveau voor.”

Barnhoorn was serieus kanshebber voor een olympisch ticket. Door de blessure kan Barnhoorn kan deelname aan de Olympische Spelen van PyeongChang echter wel vergeten.

Gerelateerde artikelen