Dutch Cup slopestyle in SnowWorld drukbezocht

Geplaatst op 10 oktober 2017

Het funpark van SnowWorld Zoetermeer was op zaterdag 7 oktober een zee van helmen, rugbeschermers en rugnummers tijdens de derde Dutch Cup van het seizoen. Maar ook in de rest van de indoorsneeuwbaan krioelde het van de enthousiaste wintersporters: de eveneens op zaterdag georganiseerde open dag van SnowWorld werd drukbezocht. Naast deelnemen aan verschillende clinics en proeflessen, konden bezoekers ook de kunsten van de Dutch Cup-wedstrijddeelnemers in het funpark bewonderen. Bij deze tweede slopestyle-wedstrijd van The Master, georganiseerd door Sean Taylor van Taylor Events, werden deelnemers niet alleen beloond met goodies, maar viel er ook prijzengeld te winnen.

Een ware show

De derde Dutch Cup-wedstrijd was een groot succes, mede doordat er veel SnowWorld-funpark locals op de startlijst stonden. Het was daarom ook een bijzonder indrukwekkende wedstrijd om bij te wonen. Maar liefst 46 freestyle snowboarders en 14 freestyle skiërs stonden aan de start om het tegen elkaar op te nemen. Alle deelnemers kregen per heat in de kwalificaties ieder drie kansen om zich te bewijzen.

De eerste twee kansen bestonden uit runs: een run op de kicker en een run op de rails. De laatste kans om te kwalificeren bestond uit een jam-sessie. In de jam-sessietijd kregen de freestylers de kans om hun tricks van de voorgaande kicker- en rail-runs te verbeteren. De uitkomst van de kwalificaties telde voor de meeste categorieën als de uiteindelijke ranking van de Dutch Cup en het Masters-podium. Enkel bij de categorieën met veel deelnemers (de rookie- en senior-categorie van zowel snowboard en ski) moest er door de eerste vier plekken uit de kwalificaties nog een finale worden gereden. Ook de finale was een jam-format.

Kasper de Zoete wint goud

Kasper de Zoete was een van de snowboarders die meereed in de categorie met de meeste deelnemers: senior men. Tijdens de kwalificaties maakte hij samen met Bart Falhaber, Mees Oostdijk en Pieter Kral genoeg indruk om door te mogen naar de finales. “Het niveau lag bizar hoog voor een Dutch Cup-finale, iedereen was achter elkaar 900’s aan het smijten op de kicker!”, aldus de winnaar. Kasper zelf wist de volgende tricks te landen: een cab 270 door de dubbel kinked rail en een backside 270 door de dubbel kinked rail. Als klap op de vuurpijl heeft Kasper de dubbel kinked rail ook nog een keer gegapt met switch toeside 270 in. Volgens Kasper was het vooral een hele gezellig finale: “Het leuke was dat ik eigenlijk gewoon de finale aan het rijden was met allemaal vrienden. Niemand was echt bezig met de wedstrijd op dat moment en daardoor moedigden we elkaar aan om nieuwe dingen te proberen en was de spanning er een beetje af. Op dat soort momenten heb je dan de vrijheid om echt mooie tricks te proberen én te landen.”

Resultaten

Een overzicht van alle resultaten vind je hier: freestyle snowboard en freestyle ski. De vierde Dutch Cup-wedstrijd (big air) zal plaatsvinden op 11 november 2017 in De Uithof in Den Haag.