EC-goud voor Jochemsen, Van Impelen en Kampschreur

Geplaatst op 10 november 2017

De Nederlandse paraskiërs hebben opnieuw voor klinkende zeges gezorgd op de Europa Cup slalom in SnowWorld Landgraaf. Net als een dag eerder veroverde Jeroen Kampschreur het goud. Linda van Impelen en Anna Jochemsen (foto) wisten vandaag ook alle concurrentie achter zich te laten. De wedstrijden in Limburg waren daardoor een groot succes voor de atleten, die Oranje ook tijdens PyeongChang 2018 vertegenwoordigen.

Drievoudig wereldkampioen Kampschreur was opnieuw een klasse apart bij de zitskiërs. “In de eerste run had ik veel snelheid, maar maakte ik wel een grote fout. Daardoor had ik de derde tijd. In de twee runs daarna kon ik dat gelukkig weer ruim goedmaken”, vertelde Kampschreur. “En ik heb ook wat nieuwe skitechnische dingen geprobeerd. Dat pakte goed uit.” Achter het 18-jarige talent veroverde Niels de Langen het zilver. De Fransman Frederic Francois was goed voor brons. Floris Meijer eindigde net naast het podium als vierde.

FOTO: Niels de Langen (links) en Jeroen Kampschreur

Bij de vrouwelijke zitskiërs revancheerde Linda van Impelen zich voor haar uitschakeling van een dag eerder. Toen haalde ze de finish niet. Nu deed ze dat als snelste. “Het waren moeilijke omstandigheden. Het was heel ijzig”, vertelde de 32-jarige atlete. “Ik zie dit weer als een goede ervaring en training voor de World Cups.” Op het podium trof Van Impelen de Japanse Yoshiko Tanaka en Barbara van Bergen (brons).

FOTO: Linda van Impelen

Anna Jochemsen verbeterde zich eveneens ten opzichte van de eerste Europa Cup-wedstrijd. Donderdag eindigde ze met zilver. Vandaag was ze goed voor goud. Jochemsen: “Elke run ging het beter. Ik heb lekker geskied en ga daarom met een goed gevoel naar huis. Dit is zeker een wedstrijd om te onthouden.” De Franse Celine Deroualliere (zilver) en de Zwitserse Elena Kratter (brons) haalden de andere medailles op.

Jeffrey Stuut wist bij de staande mannen zijn topprestatie van een dag eerder net niet te herhalen. Hij kwam 0,01 seconde tekort om opnieuw het goud te halen. Stuut greep het zilver achter de Fransman Arthur Bauchet. De Rus Aleksei Bugaev pakte het brons, Thomas Mulder eindigde als vierde.

FOTO: Podium mannen staand met Jeffrey Stuut (links).

PyeongChang 2018

Voor de paraskiërs vormen de Paralympische Spelen van PyeongChang 2018 uiteraard het hoogtepunt van dit seizoen. Jochemsen, Kampschreur en De Langen hebben zich vorig seizoen al voor alle paralympische onderdelen geplaatst. Van Impelen en Stuut zijn gekwalificeerd voor de speedonderdelen en hopen de komende tijd ook startbewijs op de technische onderdelen te bemachtigen. Van Bergen, Mulder en Meijer zijn nog niet zeker van deelname aan de Winterspelen. Op de World Cups, die in december beginnen, kunnen zij zich nog plaatsen.

UITSLAGEN: De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

FOTO’S: Ernest Selleger & Kees Kant