Cheryl Maas 6e bij WC big air in Peking, Niek van der Velden 12e

Geplaatst op 25 november 2017

Cheryl Maas is zaterdag 25 november bij de World Cup big air in Peking als zesde geëindigd. De Nederlandse snowboardster kwalificeerde zich een dag eerder nog als vijfde voor de eindronde. Niek van de Velden miste net aan de finale. Hij was in het eindklassement op de twaalfde plaats terug te vinden; zijn beste prestatie ooit.

Gemengd

De geroutineerde Maas keek enigszins met gemengde gevoelens terug op haar optreden in de Chinese hoofdstad. “Ik ben dolgelukkig dat ik weer ben, dat ik weer bovenaan de schans kan staan en mag snowboarden”, meldde ze direct an de finale. Het ging goed met haar eerste trick, een Backside 720 Tail Grab, die ze keurig landde. Met haar Frontside 720 Mute Grab liep het minder goed af.

“Ik baalde ervan dat ik die niet landde”, reageerde TeamNL snowboardster enigszins teleurgesteld. Maar op zich, erkende ze ook, mag ze niet klagen. “Gelukkig heb ik geen zware val gemaakt. Ik ben echt dolblij dat ik weer kan boarden. Was ook superstoked dat ik in de finale stond. Het is heerlijk om weer de schans af te gaan en te springen. Het gaat de goede kant op. Ik kom langzaam weer daar waar ik wil staan. Ik ben terug en ik wil dat het vanaf nu alleen maar beter gaat.”

Tevreden

Coach Frank van der Putten was in meerdere opzichten tevreden over het resultaat van zijn pupil Van der Velden. “Een prima prestatie, zeker in deze omstandigheden. De schans is nu niet bepaald de beste die ik in het wedstrijdcircuit heb gezien”, reageerde hij. “Niek deed het goed. Sprong ver en hoog en landde mooi op zijn voeten, zonder dat er een handje nodig was om de grond te raken en overeind te blijven.”

Niek van der Velden

De jonge snowboarder liet een Backside 12 Japan Grab zien. Volgens de jury net niet goed genoeg voor een finaleplaats. “Het lag echt extreem dicht bij elkaar. Het muntje moet op zo’n moment echt jouw kant op vallen bij het jury-oordeel. Niek had net zo goed vijfde kunnen worden en dan had ‘ie gewoon in de finale gestaan. Winstpunt is dat hij nog steeds progressie boekt.”

Mönchengladbach

Maas en Van der Velden staan volgende week aan de start bij de World Cup big air in het Duitse Mönchengladbach (2 december), waar een dag eerder ook freestyle skiër Mees van Lierop op de deelnemerslijst staat (1 december). De beide freestyle snowboarders reizen na Mönchengladbach door naar de Verenigde Staten voor de World Cup in Copper Mountain (8 t/m 10 december).

Check hier de resultaten van de WC big air in Peking.

FOTO: Cheryl Maas in actie tijdens de World Cup big air in Mönchengladbach in 2016.
FOTOCREDIT: FIS / Oliver Kraus