Menu

Dubbelslag Bunschoten op World Cup snowboardcross

Geplaatst op 02 december 2017

Parasnowboardster Lisa Bunschoten heeft op de World Cups in het Finse Pyha een dubbelslag geslagen. Zowel gister als vandaag veroverde de 22-jarige atlete het goud op de snowboardcross. “Ik ben blij met het resultaat en met mijn snowboarden. Het is een mooi proces richting Zuid-Korea en ik hoop dat ik dit vast kan houden”, aldus Bunschoten, die al zeker is van deelname aan de Paralympische Spelen van PyeongChang 2018.

“Het was een hele toffe course met grote sprongen”, vervolgde Bunschoten. Het feit dat het in Finland al om 14.00 uur ’s middags donker wordt en de finales in het donker onder kunstlicht plaatsvonden, zorgden voor een extra dimensie. De finale van vandaag was bovendien extra mooi, omdat Bunschoten het daarin op mocht nemen tegen haar trainingsgenoot Renske van Beek. Zij pakte het zilver, nadat ze vrijdag als vijfde eindigde.

Zilver Renske van Beek, brons Chris Vos

Van Beek: “Op de banked slalom heb ik vorige maand in Landgraaf twee keer brons gewonnen. Dit is mijn eerste medaille op de snowboardcross. In het begin was ik best wel nerveus voor de grote jumps, maar we hebben hier een week getraind en daarin heb ik heel veel geleerd. Ik kon mijn focus houden en het ging onwijs goed.”

Chris Vos was ook meer dan tevreden over zijn prestatie van vandaag. De regerend wereldkampioen revancheerde zich na een mindere dag (negende) met een bronzen medaille. Alleen de Amerikanen Mike Schultz (goud) en Noah Elliot deden het nog beter. Vos: “Het was zuur dat het gister niet zo liep als ik wilde, maar ik heb me goed herpakt. Natuurlijk wil ik winnen, maar het was close en die jongens reden heel goed.”

Voor de Paralympische Spelen op 9 maart 2018 losbarsten, staan er voor de atleten alleen nog World Cups in het Canadese Big White op het programma (5 t/m 8 februari 2018). Lisa Bunschoten, Chris Vos, Renske van Beek en Mike Ultee starten op vrijdag 15 december ook op de prestigieuze Dew Tour in Colorado.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

FOTO: Lisa Bunschoten
FOTOCREDIT: Natasja Vos

Gerelateerde artikelen