Menu

Opnieuw top 30-klassering voor alpineskiester Adriana Jelinkova

Geplaatst op 21 december 2017

Ja, klinkt het overtuigend, ze gaat lekker. Adriana Jelinkova groeit mentaal, zit in een lekkere flow en staat met veel plezier op de piste. En dat alles leidt ook nog eens tot aansprekende resultaten. Sleepte de alpineskiester enkele weken terug haar eerste wereldbekerpunten op de reuzenslalom binnen, in het Franse Courchevel vlamde ze de afgelopen dagen met name op de parallelslalom. Ze haalde een 25ste plek in het eindklassement. “Mijn eerste wereldbekerpunten op de slalom”, stelt ze vast.

Met de vlucht van Canada naar het Europese vasteland nog in de benen startte ze op de Franse piste in eerste instantie op de reuzenslalom. “En ik begon goed”, kijkt ze terug op de wedstrijd, ”maar helaas liep het op het laatste stuk iets minder. Toch een beetje het effect van de reis denk ik. Mijn benen raakten enorm vermoeid en ik had soms zelfs het idee dat ik het niet zou houden. Gelukkig bleef de schade beperkt tot wat kleine foutjes en missers en had ik bovenin in ieder geval een goede tijd neergezet.” Het leverde de 22-jarige skiester een 39ste plek op, niet genoeg om zich te plaatsen voor de tweede run.

Herstel

Ze herstelde snel, en goed. Daags na haar optreden op de reuzenslalom stond Jelinkova op de piste voor een parallelslalom en kwam ze lekker los. “Ja het ging relaxed. Ik ging een beetje op mijn reserves, al was ik natuurlijk wel voor de volle 100 procent gefocust. Maar ik wilde vooral lekker skiën en relatief ontspannen de piste af. Sowieso ligt de reuzenslalom me beter, maar ik mag wel zeggen dat het dit keer lekker ging.” En hoe. Ze plaatste zich als 28ste voor de finale, waarin ze helaas in de eerste ronde haar meerdere moest erkennen in de Zweedse Frida Hansdotter. En de piste? “Lastig, snel gestoken maar goed te doen.”

De Nederlandse was met name tevreden over de aanhoudende progressie die ze doormaakt en de stijgende lijn die ze blijft volgen. “Ik ben de laatste periode veel bezig geweest met mijn mentale ontwikkeling en dat gaat steeds beter. Hier en daar maak ik technisch nog wat foutjes, maar ik weet in ieder geval waaraan ik moet werken.”

De komende dagen mag ze zich gaan focussen op de kerstdagen en haar familie, alvorens ze zich op de piste weer mag richten op de (reuzen)slalompoorten.

Kijk hier voor de uitslagen van Courchevel

Gerelateerde artikelen