Menu

Twee keer podium en eindzege WB voor Anna Jochemsen

Geplaatst op 11 februari 2018

Een heerlijk piste, oordeelde paraskiester Anna Jochemsen over de sneeuw in het Canadese Kimberley. De Nederlandse haalde daar gisteravond op de afdaling een gouden en zilveren medaille én veroverde de bokaal behorende bij de eindzege in het wereldbekerklassement op dit onderdeel. “Ja, gaaf hè”, klonk het vrolijk vanuit de Canadese bergen.

En nee, twee medailles had ze totaal niet verwacht op dit onderdeel. “Het gebeurt niet vaak dat ik deze meiden achter me weet te houden en ze kan verslaan”, reageerde ze nuchter. “Wat dan nu het verschil maakte? Ik weet dat ik hard kan gaan. En het ging gewoon erg lekker. Ik was erg clean aan het skiën. De piste lag er erg goed bij en was sneller dan gisteren bij de trainingen. De lange bochten liggen me wel, maar het ging toch een stuk beter dan verwacht.”

Podium

Het podium en de eindzege amper een maand voor de start van de Paralympische Spelen geven haar net dat gevoel dat ze zocht op weg naar de Spelen. “Ja, dat is het gevoel, waarnaar je tijdens het seizoen op zoek bent. Dat gevoel wil ik vasthouden tot de Spelen. Oh, dat gaat wel lukken hoor”, verzekerde ze. Niet te vroeg gepiekt dus? “Nee, dit past juist perfect in de opbouw naar de Spelen.”

Behalve Anna Jochemsen staan ook Barbara van Bergen, Linda van Impelen, Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Jeffrey Stuut, Thomas Mulder en Floris Meijer op de deelnemerslijst in Kimberley. Vanavond – 22:00 uur Nederlandse tijd – wordt nog een wereldbekerwedstrijd slalom afgewerkt.

Kijk hier voor de uitslagen van zaterdag 10 februari.

Gerelateerde artikelen