Menu

Geslaagde finale NK schoolteams 2018

Geplaatst op 09 april 2018

Op de eerste officiële warme dag van 2018, zochten ruim tweehonderdtwintig leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs juist de kou op in SnowWorld Zoetermeer. Daar vond op zaterdag 7 april de spannende finale plaats van de 34e editie van de Nederlandse Kampioenschappen schoolteams.

Succesvolle kampioenschappen

De schoolteams bestaan uit maximaal zes leerlingen, met maximaal één wedstrijdskiër of -snowboarder met een (voormalig) licentie. Via voorrondes op diverse skibanen in Nederland plaatsten de deelnemende teams zich voor de finale. De drie snelste tijden – gemeten over twee manches – telden mee voor het klassement. Met een groot aantal deelnemers waren de NK schoolteams ook dit winterseizoen wederom een groot succes. Maar liefst 620 jonge skiërs en snowboarders streden mee in de landelijke voorrondes van de kampioenschappen.

Basis- & voortgezet onderwijs ski

Tijdens de finale afgelopen zaterdag was het de Dr. Maria Montessori school uit Huizen die – net als vorig jaar – in de categorie basisschool ski de meeste indruk maakte en de snelste tijd (1:16:10) neerzette. In de strijd om het zilver en brons was het de Amsterdamse Dr. Rijk Kramerschool (1:19:07) die Het Molenven (1:19:98) uit Vught voor wist te blijven. Bij het voortgezet onderwijs was het het team van Scholengemeenschap Huizermaat (1:09:93) dat het goud binnensleepte in de categorie ski, op de voet gevolgd door twee scholen uit de regio Alkmaar. Het Petrus Canisius College (1:12:59) veroverde de tweede plaats en de CSG Jan Arentsz (1:15:98) eindigde als derde.

Basis- & voortgezet onderwijs snowboard

Bij de jonge snowboarders was de strijd niet minder spannend. Het Spectrum zette een mooie tijd neer (2:47:40) en pakte in de categorie basisschool snowboard het goud. Bij het voortgezet onderwijs namen acht snowboardteams het tegen elkaar op. Met tien seconden voorsprong won het Maaslandcollege (1:45:78) uit Oss het goud. Het team van de Berger Scholengemeenschap (1:54:43) pakte het zilver en Scholengemeenschap Singelland ging terug naar Drachten met het brons (1:58:79).

De snelste meiden en jongens

Niet alleen werd er tijdens de finaledag van de NK schoolteams gekeken naar de teamprestaties, ook werd per categorie het snelste meisje en de snelste jongen beloond. Daarbij werd er onderscheid gemaakt tussen de licentiehouders en recreanten. De allersnelste recreatieve wintersporters van dit winterseizoen werden verrast met een mooie individuele prijs: een maandkaart voor SnowWorld!

De volledige uitslagen (teams & individueel) van de finale van de NK Schoolteams 2018 vind je hier.