Totally Snowjam: Eerste prijzen verdeeld op slopestyle

Geplaatst op 09 april 2018

De kop is eraf op de allereerste gezamenlijke Nederlands en Belgische kampioenschappen freestyle snowboard en ski. Ofwel de Totally Snowjam in Les Deux Alpes. Het was even billen knijpen of het weer het zou toelaten, maar de meiden en jongste snowboarders konden de prijzen verdelen op de slopestyle. Melissa Peperkamp was daarbij de grote winnares.

Snowboard women

Dertien jaar is Melissa pas en ze kwam uit in de rookie categorie. Die won ze met overmacht en ze was ook beter dan de meiden in de senioren categorie, waardoor ze ook de overall-titel op haar naam schreef. Toch was ze zelf helemaal niet zo tevreden. “Ik wilde een fs 360, bs 360 en fs 540 doen, maar dat lukte niet. We hadden door het weer niet zo veel trainingstijd en ik ben niet zo’n queen op de kickers dat ik dat in zes trainingsruns voor elkaar krijg.” In plaats daarvan werd het een fs 360, straight air en fs 540 op de kickers, met een switch bs boardslide en cab 180 op de rails.

Het was desondanks goed genoeg voor haar eerste overall-titel op slopestyle. Al erkende het jonge talent dat de 20-jarige Babs Barnhoorn normaal gesproken nog wel een maatje te groot voor haar is. Wegens een knieblessure is Babs alleen niet van de partij in Les Deux Alpes. Bij de Belgische meiden deden Evy Poppe en Loranne Smans het nog beter dan Melissa. Hoe de IJsselsteinse er internationaal verder voorstaat, zal volgende week blijken op de Europa Cup slopestyle in het Italiaanse Corvatsch. Maar eerst nog de andere freestyle onderdelen (big air en halfpipe) op het NK/BK. Melissa: “De big air is één grote schans. Daar ga ik een vette spin op zetten.”

FOTO: NK-podium overall slopestyle meiden.

Snowboard youth men

Bij de jongste snowboarders (t/m 11 jaar) maakte de 11-jarige Jesse Willemsen veel indruk. Hij pakte vandaag het goud in de categorie ‘Youth men’. “De sneeuw is perfect en alles ging goed vandaag. Beide runs lande ik al mijn tricks steady en alles wat ik had bedacht om te doen lukte”, aldus Jesse. Met zijn tweede run haalde hij de meeste punten (84,25) op: shifty, straight air, bs 360, en bs noseslides op de box.

Op zijn zevende ruilde Jesse zijn ski’s in voor een snowboard en sindsdien is hij fanatiek bezig met de sport. Drie keer per week traint hij in zijn thuisbasis SnowWorld Landgraaf en alle schoolvakanties gaat hij graag naar de bergen toe. Jesse maakt onderdeel uit van het Shred Masters team, die trainen in Landgraaf. Jesse: “We krijgen deze week nog de wedstrijden voor halfpipe en mijn favoriete onderdeel big air, hier hoop ik ook in de prijzen te vallen.”

FOTO: Podium slopestyle youth jongens.

Freeski en snowboard rookie / senior men

Het weer in Les Deux Alpes liet het niet toe om de slopestyle wedstrijd voor iedere categorie af te ronden. De freestyle skiërs werkten alleen de heats af. Hun finale moest worden uitgesteld tot morgen. Dat gebeurde ook voor de snowboarders men rookie en senior. Morgenochtend wordt in verband met de slechte weersvoorspelling (wind en sneeuw) gekeken of de wedstrijd dan wel door kan gaan. Verder staat 11 april de discipline big air op het programma en 12 april sluiten we de kampioenschappen af met de halfpipe.

>> Bekijk hier alle uitslagen.

>> Meer informatie over de NK freestyle snowboard & ski.

Podia slopestyle

Youth men

1. Jesse Willemsen (84,25)
  2. Wendel Willemse (66,25)