Menu
Sporter: Bibian Mentel
 
NaamBibian Mentel
WoonplaatsLoosdrecht
Geboortedatum27-9-1972
GeboorteplaatsUtrecht
Websitementelityfoundation.org
Facebookfacebook.com/Bibian-Mentel-snowboarder-199564836737592/
Twitter@BibianMentel
Instagraminstagram.com/bibianmentel
Team
Discipline

Bibian Mentel was op 27-jarige leeftijd bezig met de kwalificatie voor de Winterspelen van Salt Lake City 2002, toen zij last kreeg van een enkelblessure. Het bleek een kwaadaardige tumor, ofwel botkanker, te zijn. Haar onderbeen moest uiteindelijk geamputeerd worden. Vier maanden na deze operatie stond ze met een onderbeenprothese alweer op haar snowboard. Ze zette zich vervolgens jarenlang in om snowboarden op het Paralympische programma te krijgen. Tijdens Sochi 2014 was het zover en ze bekroonde haar vechtlust daar met een gouden medaille. In 2015 greep ze de wereldtitel op zowel de banked slalom als de parasnowboardcross.
Als initiator van de Mentelity Foundation zet Bibian zich in om kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking te stimuleren en enthousiasmeren om te sporten. De focus van de activiteiten ligt op het gebied van boardsports.

PyeongChang 2018
Gekwalificeerd

Beste Resultaten
Wereldkampioen parasnowboardcross en banked slalom in 2015nParalympisch kampioen snowboarden Sochi 2014nWereldkampioen aangepast snowboarden in 2010 en 2012

Sponsors
Samsung, Freedom Innovations, Ttopstart