Sporter: Nick Elsewaerd

GeboorteplaatsRotterdam
TeamParaskiën
DisciplineSki

Nick skiede op nationaal niveau wedstrijden. Op zijn 18e werd hij coach bij het team waar hij zelf altijd actief was, toen genaamd WSB (Wedstrijd Skiteam Bergschenhoek) nu genaamd OSR (Outdoor Ski Racing). Nick: “Dit heb ik altijd met heel veel passie gedaan en ik kwam er al snel achter dat ik hier toekomst in zag voor mijzelf. Ik wilde mijzelf graag doorontwikkelen als coach dus besloot ik met ondersteuning van de OSR het trainersdiploma B te halen. Na dit behaald te hebben, werd ik in 2011 door de Nederlandse Ski Vereniging gevraagd als trainer van het aangepast alpine.”

De eerste twee jaar werkte Nick als assistent-bondscoach van Falco Teitsma. Sinds het seizoen 2014/2015 richt Nick zich volledig op de beloften. De switch van valide naar aangepast skiën, bevalt hem nog altijd prima. Nick: “Dit is een van de beste beslissingen geweest die ik tot nu toe in mijn coachcarrière heb kunnen maken. Voor mijn gevoel ben ik hier nog lang niet klaar. Het doel dat ik heb met mijn atleten is heel duidelijk: een gouden medaille op de Paralympische Spelen!”