Sporter: Thomas Mulder

Instagraminstagram.com/para_mulder/
TeamSki
DisciplineNationale selectie aangepast alpine

Bij zijn geboorte bleek Thomas een tibia-displasie te hebben aan zijn rechterbeen: zijn scheenbeen was maar zeer gedeeltelijk ontwikkeld, zijn grote teen ontbrak net als de daarbij behorende middenvoetsbeentjes. Toen Thomas anderhalf jaar oud was, is zijn rechtervoet geamputeerd en is zijn kuitbeen vastgezet op het kleine stukje scheenbeen dat hij nog had. Hierdoor lijkt het alsof zijn onderbeen een handbreedte boven de enkel is geamputeerd. Zijn rechterknie is niet helemaal stabiel en daarom skiet Thomas het liefst op één been. In november 2015 liep de Rotterdammer een breuk in zijn kuitbeen op. Het wedstrijdseizoen 2016/2017 moest hij missen. Terwijl zijn teamgenoten de Alpen introkken voor trainingskampen en wedstrijden, heeft Thomas op Papendal aan zijn herstel gewerkt om volgende winter sterker terug te keren.

Bio/resultaten internationaal via International Paralympic Committee (IPC)

Ambities
"Mijn ultieme doel is om een medaille te behalen op de Paralympische Spelen."

Beste Resultaten
4e World Cup slalom - St. Moritz 2016 (CHE)
13e WK afdaling - Panorama 2015 (CAN)