Opleidingsplan

Alpineskiën
Er is een Meerjaren Opleidingsplan (MJOP) voor de training en ontwikkeling van top-wedstrijdskiërs opgesteld. In het MJOP is voor zes leeftijdsfasen aangegeven waaraan een skiër moet voldoen om op de ideaaltypische lijn naar de top te zitten, zoals de kwaliteit van ski technische, fysieke, mentale  en sociale vaardigheden in elk van de leeftijdsfasen. Tevens wordt de omvang en inhoud van specifieke trainingseenheden beschreven en staat er aangegeven over welke kwaliteiten een wedstrijdtrainer dient te beschikken.

De indeling van het MJOP is gemaakt op basis van 10 thematische hoofdstukken. In ieder hoofdstuk worden verschillende onderwerpen per leeftijdsfase beschreven. Het volledige MJOP is hier te vinden.

Snowboarden
Het MJOP voor de verschillende snowboarddisciplines is binnenkort ook hier te vinden.