Menu
Talentherkenning

Als professionele sportbond begeleidt de Nederlandse Ski Vereniging bijzondere talenten en topsporters in hun ontwikkeling. Voor sporters die de ambitie, het talent en het doorzettingsvermogen hebben om hogerop te komen zijn er nationale selecties of maatwerkondersteuningen. Leden van deze nationale selecties worden door de Nederlandse Ski Vereniging ondersteund middels het inrichten van een topsportprogramma of op individueel niveau in een maatwerk traject.

De topsportprogramma’s en maatwerktrajecten heeft tot doel het behalen van podiumplaatsen tijdens World Cups, wereldkampioenschappen en uiteindelijk de Olympische Spelen. Het topniveau in iedere sport is alleen bereikbaar voor een klein aantal zeer grote talenten; de weg er naartoe is lang en moeilijk.

De Nederlandse Ski Vereniging heeft de ambitie en de capaciteit om van toptalenten ook topatleten te maken. In dit proces van jonge talentvolle atleet naar topsporter bieden we ondersteuning aan atleten die zijn opgenomen als selectielid.

Talentherkenning/-ontwikkeling
Talentherkenning en –ontwikkeling zijn het voorstadium van topsport. Het zijn dan ook een aparte onderdelen in de organisatie, met specifieke doelstellingen waarbij gebruik gemaakt wordt van de organisatiestructuur van het breedtesport- en het topsportprogramma. Talentherkenning heeft bij de Nederlandse Ski Vereniging een interdisciplinair karakter. Daar waar mogelijk zullen de disciplines alpine en snowboard van elkaar leren, elkaar aanvullen en gezamenlijke activiteiten uitvoeren.

Voor elke discipline zijn er jaarlijks verschillende selectie methoden waarbij talentvolle sporters kunnen worden geselecteerd voor het talentherkennings/-ontwikkelingsprogramma.

Snowboard freestyle
Voor het Rookie Team van de Nederlandse Ski Vereniging zijn wij op zoek naar getalenteerde snowboarders: jongens uit de jaargangen 2006, 2007 en...
Van FUNdament tot Talent
In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en NOC*NSF wil de Nederlandse Ski Vereniging het aanbod aangepaste wintersporten vergroten....