Menu
Trainingsweken

Het doel van trainingsweken is om een stimulans te geven aan talentvolle aangepaste wintersporters. De sporters kunnen een week lang intensief trainen om hen zodoende te laten proeven aan het leven van een topsporter. Het is een ideale gelegenheid om de eigen vaardigheden in een korte periode een extra “boost” te geven. Het samen trainen moet een stimulans zijn om de weg naar de nationale selectie te volharden.

Deze trainingsweek zal volledig in het teken staan om de talenten te laten ervaren hoe een trainingsweek in het buitenland in z’n werk gaat.

Naast het skiën wordt er door middel van andere activiteiten (zwemmen/fitnessen en schaatsen) gewerkt aan de conditie, kracht en coördinatie. Wanneer de sporters de leeftijd en ervaring hebben, kunnen zij deelnemen aan hun eerste internationale races: de Adaptive Indoor Races (AIR).

Uitbreiding van de nationale selectie of op zijn minst concurrentie voor de huidige selectieleden is een voorwaarde om het wedstrijdniveau in Nederland naar een hoger plan te trekken.